Ägg-, mjölk- och glutenfri vaniljsås
  • Tid 25 min

Ägg-, mjölk- och glutenfri vaniljsås

5 (1 betyg)

Gott alternativ för allergiker.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 5

Ingredienser

4 portioner
  • 5 dl havrebaserad gräddersättning
  • 2 msk majsena
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 krm gul hushållsfärg
  • 1 msk vaniljsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Häll havrebaserad gräddersättning i en kastrull. Tillsätt majsstärkelse och socker. Koka upp under omrörning. Häll upp såsen i en skål. Tillsätt eventuellt ett par droppar hushållsfärg, häll dem först i en sked så att det inte blir för mycket. Smaksätt med vaniljsocker när såsen svalnat.

Tål inte allt?

  1. 1

    Receptet är utan mjölk, laktos, och ägg. Utan gluten: Byt ut den havrebaserade gräddersättningen mot risdryck.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ta dubbel mängd majsena för att få en kräm som kan användas till tårtfyllning.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marie-Louice

    Äntligen!!!! Okonslat. Lättt och mycket gott. Tsck.