Ädelostpasta med kyckling och bacon
  • Tid 20 min

Ädelostpasta med kyckling och bacon

4.83 (6 betyg)

Krämig och smakrik pastarätt med ädelost, som passar perfekt till både vardag och fest. Recept av Monica Jildesten

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 320 g pasta
  • 120 g bacon
  • 2 kycklingfiléer
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 250 g champinjoner, delade
  • 3 dl grädde
  • 100 g ädelost, t ex Kvibille gräddädel eller Saint Agur
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skär baconet i strimlor och kycklingen i mindre bitar.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Stek kycklingen i fettet från baconet till fin färg och tills den är genomstekt. Salta och peppra och lägg på ett fat.

  3. 3

    Fräs purjolök och champinjoner hastigt i samma panna. Häll grädden i en större kastrull och smula ner osten. Värm tills osten smält.

  4. 4

    Vänd ner kyckling, svampfräset och pasta. Servera toppad med bacon. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Monica hälsar att hon brukar vända ner en påse rucola i pastan vid servering. Supergott!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar