Pannkakor och plättar

Pannkakor är gott, och kul och lätt att laga. De kan varieras på oändligt många sätt, särskilt när barnen själva får bestämma.

Barnens Egen Matskola är Sveriges största matlagningstävling för barn med målet att öka barns intresse för matlagning och svenska råvaror. Årets utmaning var att skapa ett nytt recept på pannkaka och lära sig mer om ägg, mjöl och mjölk. Över 100 nya recept skickades in från skolor i hela landet.
Tillsammans med Coop bjöd Barnens Egen Matskola i år även in till tävlingen om den mest miljövänliga pannkakan – Lilla Änglamarkspriset 2008. Barnen har funderat över hur mycket resurser det egentligen går åt till att ta fram en pannkaka – allt från odlingen av sädesslagen
till hur hönsen har det.

Smaka barnens nya spännande plättar med smak av äpple och fläsk, quinoa och päronsalsa eller falukorv!

Flippa pannkaka » (PDF 2,4 MB)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies