För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mer Smak 9 -2020

I nr 9 av Mer Smak berättar vi mer om Hållbarhetsdeklarationerna på alla livsmedel som Coop har som mål att införa. Det handlar om mycket mer än en bara klimatavtryck. Missa inte intervjun med Coops hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski om arbetet som kommer att förenkla för oss konsumenter att göra fler hållbara val.

Under sensommaren drar vi oss mer inomhus. Maten är fylligare och varmare – comfort food i skördetid! Mat påverkar sinnet. I detta nummer träffar vi kocken och vinnaren av Sveriges Mästerkock 2012, Sigrid Bárány som bjuder oss på en härlig och färgstark meny. Prova på att laga hennes ljuvliga fiskgryta med saffransaioli och krutonger eller varför inte de gratinerade champinjonerna med parmesan och den smarta smaksättaren salsiccia.

Vi möter även Hällestadssvamp inom Änglamarksfamiljen där de berättar om sitt arbete med hållbar produktion genom hela produktionskedjan och inte bara fokus på att det ska vara ekologiskt. Samt charktillverkaren Specialchark som arbetar för att minska svinnet vid produktion av ex. Falukorv. Visste ni att Änglamark har Sveriges största KRAV-och miljömärkta sortiment? Läs mer om det i Mer Smak!

Varmt välkommen till ett nytt inspirerande nummer av Mer Smak!

Läs hela Mer Smak nr 9 - 2020 här (pdf)

Logga in för att läsa tidigare nummer av Mer Smak.