För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Stifado - grekiskt långkok

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 40 min + ca 6 tim i ugnen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 benfri Lammstek (ca 1,7 kg)
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 3 msk konc kalvfond
  • 2 gula lökar i klyftor
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili
  • 2 kanelstänger
  • 3 lagerblad
  • 0.5 msk spiskummin
  • 0.5 msk malen koriander
  • Couscous:
  • 3 dl couscous
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 dl russin
  • 1 dl skalade grovhackade mandlar
  • 2 dl finhackad persilja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130° Salta och peppra lammsteken. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn lammet runt om. Blanda krossade tomater med resten av ingredienserna i en ugnsform och lägg ner steken i såsen.Täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen i 5–6 tim. När lammet är klart ska det gå att dela med en gaffel.
  2. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen. Blanda olja, citronskal, citronsaft och vitlök till en dressing. Vänd ner russin, mandlar, persilja och dressingen i couscousen och smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kåldolmar med savoykål

(2)

Fläskkotlett med röd quinoasallad

(8)

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)

Couscousbollar med biff

(1)

Mezebollar med libanesisk bulgur

(2)

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

(0)

Biff med grekisk tomatsallad

(24)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 1 benfri Lammstek (ca 1,7 kg)
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 3 msk konc kalvfond
  • 2 gula lökar i klyftor
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad röd chili
  • 2 kanelstänger
  • 3 lagerblad
  • 0.5 msk spiskummin
  • 0.5 msk malen koriander
  • Couscous:
  • 3 dl couscous
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 dl russin
  • 1 dl skalade grovhackade mandlar
  • 2 dl finhackad persilja
  • salt

Stifado - grekiskt långkok

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 40 min + ca 6 tim i ugnen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130° Salta och peppra lammsteken. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn lammet runt om. Blanda krossade tomater med resten av ingredienserna i en ugnsform och lägg ner steken i såsen.Täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen i 5–6 tim. När lammet är klart ska det gå att dela med en gaffel.
  2. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen. Blanda olja, citronskal, citronsaft och vitlök till en dressing. Vänd ner russin, mandlar, persilja och dressingen i couscousen och smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kåldolmar med savoykål

(2)

Fläskkotlett med röd quinoasallad

(8)

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)

Couscousbollar med biff

(1)

Mezebollar med libanesisk bulgur

(2)

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

(0)

Biff med grekisk tomatsallad

(24)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)