Kryddiga biffar med tabbouleh
  • Tid 30 min

Kryddiga biffar med tabbouleh

4.2 (5 betyg)

Färska örter i salladen och kryddiga biffar lyser upp i vardagen. Bra idé med bönor i biffarna!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 1 burk sköljda kidneybönor (400 g)
  • 300 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk salt
  • olja till stekning
Tabbouleh:
  • 2 dl bulgur
  • 2 finhackade tomater
  • 2 hackade salladslökar
  • 1 finhackad gurka
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mosa bönorna i en bunke. Tillsätt färs, ägg och kryddor och blanda till en jämn smet.

  2. 2

    Forma små pannbiffar och stek dem i olja i en stekpanna 2–3 min per sida.

  3. 3

    Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt den svalna något. Blanda bulgur med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med tabbouleh och ev. sås.

  4. 4

    Servera biffarna med tabbouleh och ev en sås.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • E

    Jättegoda biffar, jag tog i en gnutta sambal oelek också men hade nog varit lika goda ändå! Bra och gott sätt att dryga ut köttet för att minska sin köttkonsumtion. Jag tror inte någon skulle märkt av bönorna om man inte visste om dem. Jag hade mindre citronsaft till tabbouleh:n också, då jag ofta tycker de blir lite väl syrliga. Men det är nog en smaksak. God annars! Välkomponerad rätt helt enkelt.