Äggost
  • Tid 40 min + 1 natt

Äggost

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 40 min + 1 natt
  • Ingredienser 5

Ingredienser

8 portioner
  • 6 ägg
  • 5 dl filmjölk
  • 3 liter mjölk (3%)
  • 1 dl strösocker
Till servering:
  • bär eller sylt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa upp äggen i en tjockbottnad kastrull. Blanda med filmjölk. Häll i mjölk och låt blandningen sakta värmas under ständig omrörning tills den skär sig, vid ca 97°. Den får absolut inte koka.

  2. 2

    Ta grytan från värmen och låt stå ca 10 min tills ostmassan skilt sig från vasslen.

  3. 3

    Lyft ur ostmassan med en hålslev eller sila bort vasslet genom en finmaskig sil. Varva äggosten med socker i en form med hål eller i ett durkslag.

  4. 4

    Pressa så det inte uppstår någon hålighet. Täck med plast och ställ in i kylen över natten. servera med bär eller sylt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar