Romescosås
  • Tid 30 min + 1.5 timme i ugnen
  • Ugn 175º

Romescosås

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 30 min + 1.5 timme i ugnen
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

7 dl
  • 8 tomater
  • 100 g skalad mandel
  • 1 stor skiva ljust bröd
  • dl olivolja
  • 0.5 urkärnad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Dela tomaterna på mitten och lägg med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 1 1⁄2 tim.

  2. 2

    Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Tärna brödet och stek till krutonger i en panna med olja.

  3. 3

    Lägg alla ingredienser utom olivoljan i en matberedare. Mixa slät och tillsätt oljan i en tunn stråle med maskinen igång. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen kall eller rumstempererad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar