För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Black bean burger

Betyg (1-5):
3.79 (75 betyg)

Goda vegetariska burgare gjorda på svarta bönor med dina favorittillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g sköljda svarta bönor, 1 burk
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 1 riven gul lök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 dl sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 4 tjocka skivor ost
  • 4 hamburgerbröd
  • majonnäs
  • grönsallad
  • tomat
  • rödlök
  • barbequesås
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Mosa bönorna med en ballongvisp i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna utom sesamfröna och blanda ordentligt till en jämt smet.
  2. Forma fyra burgare och vänd dem i sesamfrön. Grilla 2–3 min per sida eller stek i panna. Lägg på en skiva ost mot slutet så att den smälter. Värm bröden någon minut per sida.
  3. Bygg burgare mellan bröden och varva med majonnäs, sallad, tomat, lök, bbq-sås och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonatan

2017-11-14

Följde Kristoffers tips om att använda två burkar avrunna bönor, efter kommentarerna nedan. Smeten kändes lagom "blöt", däremot höll inte burgarna ihop i handhavandet vid stekning. Ni som håller er till originalreceptet får gärna kommentera på efter-tillagning-konsistens ☺. Det gör ju inget om smeten är lös på vägen till bra burgare.

Ingvar

2016-10-26

Tips: frys burgaren ca 30 min efter ni format dom till hamburgare så håller dom bättre ihop under stekningen

Kristoffer

2016-10-05

Väldigt goda och har gjort dem ett par gånger och experimenterat med smeten då den är för lös som receptet är skrivet. Tror mig nu ha hittat felet. Det står 400 g sköljda bönar, 1 burk. Problemet är att en burk normalt bara innehåller 230 g bönor avrunnen vikt. Genom att använda 2 förpackningar bönor (Zetas kartonger) och allt annat enligt receptet blev det riktigt bra konsistens.

Lizmari

2016-09-21

2 dl sesamfrö lyckades vi inte panera med! Håller med att smeten funkade bra utan ägg. Gott. Coop extra majonäs gör den vegansk, och vegansk ost förstås. T.ex. violife. Koriander byts självklart ut mot basilika!

Ayline

2016-09-16

Receptet är gudomligt gott och hela konceptet känns suveränt! MEN Smeten blir så kladdig och det känns som proportionerna är fel när det kommer till mjölet, även med 2 dl extra så är det fortfarande bara för klibbigt och jag får personligen inte ihop det till några burgare. Får testa Christoffers exempel och se om det hjälper. 3/5 på grund utav att smaken levererar så mycket positivt, men smeten förstör betyget, annars 5/5.

Christoffer

2016-01-24

Väldigt bra recept, återkommer till det om och om igen men kryddar lite olika varje gång. Återkommande kryddning är med en halv till en tesked rökvätska, lite rökt paprikapulver och lite till mycket sriracha. Upplever en av smeten är för lös, låt den stå ett tag, det ska gå att forma burgare som känns kompakta av den. Ha i lite mer mandelmjöl om det inte räcker. Jag brukar också efter stekning låta dem vila i en ugn på 170-200 grader undertiden jag fixar bröd, grönsaker och vad vi nu ska äta till. Då behöver en inte steka dem sönder och samman för att de ska bli mer kompakta.

Josefine

2015-08-28

Jättegoda burgare! Gick bra att frysa in ostekta också, att steka senare.

Robert

2015-08-06

Burgarna gick jättebra att grilla, smeten samarbetade bra till en fin form!

Tomas

2015-07-18

Smeten var väldigt lös, svårt att få bra form på burgarna. Svårt att steka så att burgarna blev genomstekta utan att bli brända på utsidan. Att grilla hade varit omöjligt.

Karin

2015-02-26

Jättegott ;-D)

Liknande recept

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

(5)

Chili con carne med mifú

(3)

Klassiska falafel

(63)

Pasta e fagioli (pasta med bönor)

(13)

Kycklingspett med hummus

(7)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(80)

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Falukorv med kryddig bönsallad

(13)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 400 g sköljda svarta bönor, 1 burk
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 1 riven gul lök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 dl sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 4 tjocka skivor ost
  • 4 hamburgerbröd
  • majonnäs
  • grönsallad
  • tomat
  • rödlök
  • barbequesås
  • färsk koriander

Black bean burger

Betyg (1-5):
3.79 (75 betyg)

Goda vegetariska burgare gjorda på svarta bönor med dina favorittillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa bönorna med en ballongvisp i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna utom sesamfröna och blanda ordentligt till en jämt smet.
  2. Forma fyra burgare och vänd dem i sesamfrön. Grilla 2–3 min per sida eller stek i panna. Lägg på en skiva ost mot slutet så att den smälter. Värm bröden någon minut per sida.
  3. Bygg burgare mellan bröden och varva med majonnäs, sallad, tomat, lök, bbq-sås och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonatan

2017-11-14

Följde Kristoffers tips om att använda två burkar avrunna bönor, efter kommentarerna nedan. Smeten kändes lagom "blöt", däremot höll inte burgarna ihop i handhavandet vid stekning. Ni som håller er till originalreceptet får gärna kommentera på efter-tillagning-konsistens ☺. Det gör ju inget om smeten är lös på vägen till bra burgare.

Ingvar

2016-10-26

Tips: frys burgaren ca 30 min efter ni format dom till hamburgare så håller dom bättre ihop under stekningen

Kristoffer

2016-10-05

Väldigt goda och har gjort dem ett par gånger och experimenterat med smeten då den är för lös som receptet är skrivet. Tror mig nu ha hittat felet. Det står 400 g sköljda bönar, 1 burk. Problemet är att en burk normalt bara innehåller 230 g bönor avrunnen vikt. Genom att använda 2 förpackningar bönor (Zetas kartonger) och allt annat enligt receptet blev det riktigt bra konsistens.

Lizmari

2016-09-21

2 dl sesamfrö lyckades vi inte panera med! Håller med att smeten funkade bra utan ägg. Gott. Coop extra majonäs gör den vegansk, och vegansk ost förstås. T.ex. violife. Koriander byts självklart ut mot basilika!

Ayline

2016-09-16

Receptet är gudomligt gott och hela konceptet känns suveränt! MEN Smeten blir så kladdig och det känns som proportionerna är fel när det kommer till mjölet, även med 2 dl extra så är det fortfarande bara för klibbigt och jag får personligen inte ihop det till några burgare. Får testa Christoffers exempel och se om det hjälper. 3/5 på grund utav att smaken levererar så mycket positivt, men smeten förstör betyget, annars 5/5.

Christoffer

2016-01-24

Väldigt bra recept, återkommer till det om och om igen men kryddar lite olika varje gång. Återkommande kryddning är med en halv till en tesked rökvätska, lite rökt paprikapulver och lite till mycket sriracha. Upplever en av smeten är för lös, låt den stå ett tag, det ska gå att forma burgare som känns kompakta av den. Ha i lite mer mandelmjöl om det inte räcker. Jag brukar också efter stekning låta dem vila i en ugn på 170-200 grader undertiden jag fixar bröd, grönsaker och vad vi nu ska äta till. Då behöver en inte steka dem sönder och samman för att de ska bli mer kompakta.

Josefine

2015-08-28

Jättegoda burgare! Gick bra att frysa in ostekta också, att steka senare.

Robert

2015-08-06

Burgarna gick jättebra att grilla, smeten samarbetade bra till en fin form!

Tomas

2015-07-18

Smeten var väldigt lös, svårt att få bra form på burgarna. Svårt att steka så att burgarna blev genomstekta utan att bli brända på utsidan. Att grilla hade varit omöjligt.

Karin

2015-02-26

Jättegott ;-D)

Liknande recept

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

(5)

Chili con carne med mifú

(3)

Klassiska falafel

(63)

Pasta e fagioli (pasta med bönor)

(13)

Kycklingspett med hummus

(7)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(80)

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(1)

Falukorv med kryddig bönsallad

(13)