
Tarte au chocolat med Nutella
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200º-125º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 citrongräs
- 1.5 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 2 stjärnanis
- 2 mogna mango i bitar
- Botten:
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 1 apelsin, finrivet skal
- 1 ägg
- 3 dl vetemjöl
- Fyllning:
- 100 g choklad (65%)
- 300 g Nutella
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 3 ägg, endast gulan
- Garnering:
- 100 g choklad (65%)
- kakao
Gör så här
Marinerad mango:
- Banka på citrongräset och lägg det i en kastrull med vatten, socker och stjärnanis. Låt koka i 5 minuter och sila lagen. Låt svalna och lägg i mangobitarna att marinera cirka 1 timme.
Botten:
- Blanda smör, socker och apelsinskal
med en elvisp. Tillsätt ägg och mjöl och
blanda till en smidig deg. Tryck ut degen i en
pajform med löstagbara kanter, cirka 26 cm i
diameter, och ställ in i frysen i 30 minuter.
Grädda pajskalet mitt i ugnen, 200 grader, cirka 10 minuter.
Fyllnig:
- Bryt chokladen i små bitar och lägg i en bunke med nutella. Koka upp grädde och mjölk och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt äggulorna, en i taget under omrörning. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen cirka 45 minuter. Låt svalna.
Garnering:
- Smält choklad i vattenbad eller i mikro och bred ut över kakan och låt stelna. Pudra över kakao vid servering.
Liknande recept
Tarte au chocolat med Nutella
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200º-125º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Marinerad mango:
- Banka på citrongräset och lägg det i en kastrull med vatten, socker och stjärnanis. Låt koka i 5 minuter och sila lagen. Låt svalna och lägg i mangobitarna att marinera cirka 1 timme.
Botten:
- Blanda smör, socker och apelsinskal
med en elvisp. Tillsätt ägg och mjöl och
blanda till en smidig deg. Tryck ut degen i en
pajform med löstagbara kanter, cirka 26 cm i
diameter, och ställ in i frysen i 30 minuter.
Grädda pajskalet mitt i ugnen, 200 grader, cirka 10 minuter.
Fyllnig:
- Bryt chokladen i små bitar och lägg i en bunke med nutella. Koka upp grädde och mjölk och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt äggulorna, en i taget under omrörning. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen cirka 45 minuter. Låt svalna.
Garnering:
- Smält choklad i vattenbad eller i mikro och bred ut över kakan och låt stelna. Pudra över kakao vid servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-01-02
@Wayne, 125º när fyllningen är i.
2013-12-30
när fyllningen är i ska den gräddas på 200 grader eller 125?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Coop
2014-01-02
@Wayne, 125º när fyllningen är i.
Wayne
2013-12-30
när fyllningen är i ska den gräddas på 200 grader eller 125?