För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tarte au chocolat med Nutella

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200º-125º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 citrongräs
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 stjärnanis
  • 2 mogna mango i bitar
  • Botten:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g choklad (65%)
  • 300 g Nutella
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg, endast gulan
  • Garnering:
  • 100 g choklad (65%)
  • kakao

Gör så här

Marinerad mango:

  1. Banka på citrongräset och lägg det i en kastrull med vatten, socker och stjärnanis. Låt koka i 5 minuter och sila lagen. Låt svalna och lägg i mangobitarna att marinera cirka 1 timme.

Botten:

  1. Blanda smör, socker och apelsinskal med en elvisp. Tillsätt ägg och mjöl och blanda till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter, cirka 26 cm i diameter, och ställ in i frysen i 30 minuter.<br> Grädda pajskalet mitt i ugnen, 200 grader, cirka 10 minuter.

Fyllnig:

  1. Bryt chokladen i små bitar och lägg i en bunke med nutella. Koka upp grädde och mjölk och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt äggulorna, en i taget under omrörning. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen cirka 45 minuter. Låt svalna.

Garnering:

  1. Smält choklad i vattenbad eller i mikro och bred ut över kakan och låt stelna. Pudra över kakao vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2014-01-02

@Wayne, 125º när fyllningen är i.

Wayne

2013-12-30

när fyllningen är i ska den gräddas på 200 grader eller 125?

Liknande recept

Marängtäckt chokladkaka

(28)

Cupcakespindlar till halloween

(3)

Sommardröm

(1)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Semifreddo med fikon eller nougat

(0)

Vit chokladtryffel

(39)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Chokladtoppar

(5)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 citrongräs
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 stjärnanis
  • 2 mogna mango i bitar
  • Botten:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g choklad (65%)
  • 300 g Nutella
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg, endast gulan
  • Garnering:
  • 100 g choklad (65%)
  • kakao

Tarte au chocolat med Nutella

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200º-125º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Marinerad mango:

  1. Banka på citrongräset och lägg det i en kastrull med vatten, socker och stjärnanis. Låt koka i 5 minuter och sila lagen. Låt svalna och lägg i mangobitarna att marinera cirka 1 timme.

Botten:

  1. Blanda smör, socker och apelsinskal med en elvisp. Tillsätt ägg och mjöl och blanda till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter, cirka 26 cm i diameter, och ställ in i frysen i 30 minuter.<br> Grädda pajskalet mitt i ugnen, 200 grader, cirka 10 minuter.

Fyllnig:

  1. Bryt chokladen i små bitar och lägg i en bunke med nutella. Koka upp grädde och mjölk och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt äggulorna, en i taget under omrörning. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen cirka 45 minuter. Låt svalna.

Garnering:

  1. Smält choklad i vattenbad eller i mikro och bred ut över kakan och låt stelna. Pudra över kakao vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2014-01-02

@Wayne, 125º när fyllningen är i.

Wayne

2013-12-30

när fyllningen är i ska den gräddas på 200 grader eller 125?

Liknande recept

Marängtäckt chokladkaka

(28)

Cupcakespindlar till halloween

(3)

Sommardröm

(1)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Semifreddo med fikon eller nougat

(0)

Vit chokladtryffel

(39)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Chokladtoppar

(5)