Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås
  • Tid 20 min + 3 timmar i ugn
  • Ugn 125º

Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

3.67 (6 betyg)

  • Tillagningstid 20 min + 3 timmar i ugn
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 125º

Ingredienser

4 portioner
Reveben:
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
Myntasås:
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
Glasering:
  • 1 dl spad
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk hela fänkålsfrön
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Pensla revbensspjällen med olivolja och massera in spiskummin och koriander. Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 3 timmar.

  2. 2

    Blanda ingredienserna till myntasåsen. Låt den stå i rumstemperatur så att sockret löser sig.

  3. 3

    Ta ut revbensspjällen och häll över 1 dl av spadet i en stekpanna eller kastrull. Tillsätt sirap, fänkålsfrön och salt. Koka häftigt cirka 5 minuter så att blandningen tjocknar.

  4. 4

    Pensla revbensspjällen med fänkålsglaseringen och servera med myntasås.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Låg temperat ur och glasering är hemligheten bakom de bästa spjällen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Susanne Styre

    Jättegott! Smarrigt även när det inte är jul.

  • Peter Styre

    Mycket gott och bra på julbordet. En klar femma