Linssoppa

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Ta snabbtåget till Indien. Den här soppan med linser har massor av god smak och lagas i expressfart.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk finriven ingefära
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 kanelstång
  • 2 morötter, fint tärnade
  • 3 dl torkade röda linser
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt
  • 1 lime, pressad saft och klyftor
  • koriander, till servering

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken blir mjuk utan att få färg. Tillsätt ingefära, torra kryddor och kanelstång. Fräs ytterligare ett par minuter.
  2. Lägg i morötter och linser. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt sjuda under lock tills linserna är mjuka, ca 15 min. Smaka av med salt och limesaft. Servera med koriander och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela

2019-03-11

Jättegod

Liknande recept

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping - Coop

(2)

Saffranssoppa med gremolata - Coop

(14)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk finriven ingefära
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 kanelstång
  • 2 morötter, fint tärnade
  • 3 dl torkade röda linser
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt
  • 1 lime, pressad saft och klyftor
  • koriander, till servering

Linssoppa

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Ta snabbtåget till Indien. Den här soppan med linser har massor av god smak och lagas i expressfart.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken blir mjuk utan att få färg. Tillsätt ingefära, torra kryddor och kanelstång. Fräs ytterligare ett par minuter.
  2. Lägg i morötter och linser. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt sjuda under lock tills linserna är mjuka, ca 15 min. Smaka av med salt och limesaft. Servera med koriander och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela

2019-03-11

Jättegod

Liknande recept

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping - Coop

(2)

Saffranssoppa med gremolata - Coop

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies