Kycklingwok
  • Tid 25 min

Kycklingwok

3.8 (5 betyg)

Färgglad wok med grönsaker och kyckling.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris
  • 0.5 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé, strimlad
  • 1 tsk salt
  • 200 g vitkål, i mindre bitar
  • 2 morötter, slantade
  • 250 g broccoli, i buketter
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 dl oyster sauce
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Salta och bryn kycklingen till fin färg. Lägg åt sidan.

  2. 2

    Lägg ner grönsakerna, vitlöken och chillin i en riktigt het panna och ruska om pannan då och då under stekning. Grönsakerna ska fortfarande behålla sin krispighet. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt oystersås.

  3. 3

    Stek ytterligare någon minut och smaka av med salt. Servera direkt med riset.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Stänk över lite ättiksprit eller pressa en lime för att bryta smakerna med lite syra.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sanna

    Fräsch & enkel wok! Jättegod!