Gazpacho
  • Tid 10 min

Gazpacho

4.19 (21 betyg)

Kyld gazpacho är verkligen en elegant sommarrätt.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g hela tomater
  • 1 röd paprika
  • 0.5 gurka
  • 0.5 rödlök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt, peppar
  • någon färsk ört till garnering
Topping
  • 100 g skalade räkor
  • 50 g fetaost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär grönsakerna i något mindre bitar. Lägg i en blender eller matberedare.

  2. 2

    Värm upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Rör tills den lösts upp. Häll buljong, olja, honung och vinäger i blendern och mixa till en slät soppa.

  3. 3

    Smaka av med salt och ställ gärna i kylen ca 1 timme före servering.

  4. 4

    Servera med räkor, smulad fetaost och ev någon färsk ört och nymalen svartpeppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Perfekt picknickmat – ta med den i termos så håller den sig kall.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Rebecca

    Väldigt gott och lättlagat; toppen!