Hummus
  • Tid 10 min

Hummus

4 (14 betyg)

Jenny Damberg gör sin hummus på kikärter hon kokar själv. Men kikärter på burk går också bra.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

5 dl
  • 1 burk kikärtor (à 400 g)
  • 0.75 dl tahini
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt
Till servering:
  • olivolja
  • hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa ihop avrunna kikärter, tahini, citronsaft, vitlök och spiskummin. Mixa slätt och späd med vatten eller vätskan från kikärtsburken så det blir en slät konsistens. Smaka av med salt.

  2. 2

    Ringla över en god olivolja och hackad persilja vid servering.

Koka egna kikärter:

  1. 1

    Blötlägg 1 ½ dl torkade kikärter minst 8 timmar i 1 ½ liter vatten. Koka dem i nytt, saltat vatten ca 90 min. Häll av vattnet men spara lite vätska att späda den mixade hummusen med.

Servering

En variant är att garnera hummusen med hela kikärter, paprikapulver och fint skuren salladslök.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar