Linsgryta med aubergine
  • Tid 25 min

Linsgryta med aubergine

3.98 (57 betyg)

Å, ljuvliga vardag, när denna gryta puttrar på spisen.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris
  • 1 aubergine, tärnad (ca 250 g)
  • 2 morötter, tärnade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen koriander
  • 400 ml kokosmjölk
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl kokta gröna linser, väl avrunna
  • salt
  • lite cayennepeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Stek aubergine, morot och lök i olja ca 5 min, rör då och då. Pudra över curry, ingefära och koriander.

  3. 3

    Häll i kokosmjölk, krossade tomater och vatten. Lägg i buljongtärningen. Låt småputtra ca 10 min. Tillsätt linserna. Smaka av med salt och peppar.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du först skalar auberginen blir grytan ännu mer barnvänlig!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

15 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva

    Supergod och enkel! 👍

  • ema

    Mycket gott, jag tog bara hälften av kokosmjölken eftersom jag inte är övertygad om att kokos är nyttigt. Den går ju bra att frysa så då kan jag göra detta fler ggr.

  • Maria

    SUPERgod! Alla barnens favoriträtt och de önskar sig till och med denna rätt till sina födelsedagar.

  • Gerd

    Vet inte om jag gjorde ngt fel, tyckte inte denna blev bra. Konsistensen av auberginen tillsammans med den väldigt dominerande kokossmaken var verkligen ingen höjdare. Det blir också väldigt mycket, minst 5 portioner skulle jag säga.

Visa fler