Linsbiffar med klyftpotatis
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Linsbiffar med klyftpotatis

4.45 (40 betyg)

Röda linser innehåller mycket protein – perfekt i vegobiffar.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Linsbiffar:
  • 1 paket kokta röda linser (290 g), avsköljda
  • 2 dl rivna morötter
  • 1.5 dl riven ost
  • 1 riven gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad basilika eller oregano
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
Till servering:
  • rucola
  • sweet chilisås blandad med yoghurt
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Skär potatisen i klyftor och vänd runt i olja på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Linsbiffar:

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till biffarna till en jämn smet och forma till små biffar.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna gyllene, 2–3 min per sida.

  3. 3

    Servera biffarna med klyftpotatis, rucola och sweet chilisås blandad med yoghurt.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Får du biffar över är det bara att frysa in.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

10 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop redaktör

    Till Teddy: Antingen kokar man linserna innan eller så kör man på färdigkokta linser.

  • Teddy

    Ska man koka linserna innan man blandar ihop ingredienserna?

  • Ewa

    Jättegoda och lätta att göra. Använde fiberhusk istället för ströbröd. Positivt!

  • Lena

    Jag tror det blir mindre brödsmak om man låter smeten stå och svälla, kanske 15 minuter, som man gör med vanlig köttbullssmet

Visa fler