Lax med ljummen yoghurtsås
  • Tid 25 min

Lax med ljummen yoghurtsås

3.6 (10 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé i portionsbitar
  • 0.5 tsk salt
  • olja till stekning
Yoghurtsås:
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 1 finhackat citrongräs
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk salt
Till servering:
  • 3 dl matvete
  • alfalfagroddar eller rödbetsgroddar
  • färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.

Yoghurtsås

  1. 1

    Mixa hälften av yoghurten med resten av ingredienserna till slät konsistens med en stavmixer. Vänd ner resten av yoghurten.

  2. 2

    Salta laxen och stek den i olja i en het stekpanna 1–2 min per sida, tills den nästan är genomstekt.

  3. 3

    Slå på yoghurtsåsen och ta genast av pannan från spisen, såsen får inte koka. Servera laxen med matvete, groddar och gärna färsk koriander.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sussie

    Supergott! Hittade inget citrongräs i affären så jag tog lite rivet citronskal istället. Dessutom serverade jag med qinoa eftersom jag upptäckte att vi inte hade matvete hemma i sista sekund. Blev riktigt gott!