Lammfärsbollar i aubergine- och tomatsås
  • Tid 30 min

Lammfärsbollar i aubergine- och tomatsås

4.36 (14 betyg)

Välj lammfärs istället för köttfärs till köttbullarna och smaksätt med oliver och fetaost. Smakar ljuvligt!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 100 g smulad fetaost
  • 1 dl hackade kärnfria svarta oliver
  • 0.5 hackad röd lök
  • 1 dl matyoghurt
  • svartpeppar
  • 2 msk smör
Aubergine- och tomatsås:
  • 3 msk olivolja
  • 400 g hackad aubergine
  • 1 hackad röd lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 4 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 msk honung
  • salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Aubergine- och tomatsås

  1. 1

    Börja med såsen. Hetta upp oljan och fräs aubergine och lök på stark värme cirka 10 minuter. Tillsätt vatten, tomater, honung, salt och peppar. Låt puttra cirka 20 minuter utan lock.

Lammfärsbollar

  1. 1

    Blanda ihop färsen med resten av ingredienserna och forma till bollar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn bollarna runt om. Lägg sedan färsbollarna i såsen och låt dem koka färdigt där. Servera med pasta.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lasse

    Jättegott, möjligen lite vattnig sås - man kan minska vattenmängden!

  • Lena

    Lite omständligt, men väldigt gott resultat!

  • Ewa

    Superg0tt! Lagade receptet nu ikväll o det var riktigt njutbart men vi hade bulgur till istället för pasta!