Delhi style chicken (kycklinggryta)
  • Tid 50 min + 3 tim att marinera
  • Ugn Grill

Delhi style chicken (kycklinggryta)

3.91 (11 betyg)

Smakar precis som på bästa indiska restaurangen.

  • Tillagningstid 50 min + 3 tim att marinera
  • Ingredienser 24
  • Ugnstemperatur Grill

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • saften av 0,5 citron
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk smält smör
Marinad:
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk garam masala
  • 0.5 tsk salt
Sås:
  • 2 kardemummakapslar eller 15 kardemummakärnor
  • 2 kryddnejlikor
  • 3 svartpepparkorn
  • 1 kanelstång
  • 2 msk smör
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk torkad vitlök
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1 dl grädde
  • 1.5 msk honung eller socker
  • salt
Till servering:
  • färsk koriander, ris och chapatibröd
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Skär kycklinglårfiléerna i 2–3 bitar och vänd runt med citron, chilipulver och salt. Låt marinera minst 30 min.

  2. 2

    Blanda yoghurten med alla kryddor till marinaden. Låt dra ytterligare i denna marinad, minst 3 timmar men gärna över natten.

  3. 3

    Fördela kycklingbitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Stek högt upp i ugnen på grilleffekt ca 6 min, ha koll så de inte blir brända. Pensla kycklingen med smält smör och låt stå kvar i ugnen 2 min till.

Sås:

  1. 1

    Stek kardemumma, nejlika, svartpeppar och kanelstång i smöret under omrörning ca 2 min. Tillsätt ingefära och vitlök. Stek ca 2 min. Häll i krossade tomater och chilipulver. Låt såsen sjuda 10 min. Häll i grädde och honung. Smaka av med salt.

  2. 2

    Lägg ner kycklingbitarna. Låt koka ihop 5–10 min så att smakerna binds ihop. Servera med färsk koriander, ris och chapatibröd.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Kycklinggrytan kan göras helt klar dagen före festen och bara värmas.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Anna: Vi skulle inte rekommendera att göra denna rätt i en slowcooker.

  • Anna

    Om man använder en slowcooker, hur länge ska det koka, på hög eller låg värme? Ska den koka i såsen? Är nyanvändare när det gäller användning av slowcooker.

  • Hanna webbredaktör

    Till Hanna Lena: Det ska vara hög ugnsvärme så runt 225-240°.

  • Hanna Lena

    Ugnstemperatur?????

Visa fler