Bibimbap (Koriansk pyttipanna)
  • Tid 1 tim

Bibimbap (Koriansk pyttipanna)

2.77 (26 betyg)

Det som gör det så gott är alla olika smaker som möts i skålen.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk japansk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 400 g tofu
Tillbehör:
  • 3 dl sushiris, rundkornigt
  • 200 g böngroddar
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 gurka
  • salt
  • olja till stekning
  • 200 g shiitake eller skogschampinjoner
  • 140 g färsk spenat
Till servering:
  • 4 dl kimchi
  • 4 ägg, stekta med lös gula
  • 1 dl röd koreansk chilisås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och pressa vitlöken. Blanda med soja, socker, sesamolja och sesamfrön till en marinad. Skär tofun i stavar och lägg dem i marinaden minst 15 min.

  2. 2

    Koka riset. Lägg böngroddar- na i kokande vatten 30 sek. Häll av vattnet och lägg groddarna i en skål med sesamolja, sesam- frön och 1/2 tsk salt.

  3. 3

    Skiva gurkan tunt på längden. Lägg skivorna på ett fat och strö över 1/2 tsk salt. Borsta eller skölj svampen. Skär den i skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn svampen på hög värme under omrörning 2–3 min. Lägg åt sidan.

  4. 4

    Hetta upp lite mer olja i pan- nan. Stek spenaten mjuk på hög värme under omrörning ca 1 min. Lägg åt sidan.

  5. 5

    Bibimbap serveras i portions- skålar. Lägg ris i botten och för- dela böngroddar, gurka, svamp, spenat, tofu och kimchi runt om. Toppa med stekt ägg. Servera med röd koreansk chilisås.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • JF

    Mycket gott!