Apelsinbiskvier
  • Tid 2 tim
  • Ugn 175-200º

Apelsinbiskvier

3.36 (14 betyg)

En nätt liten mandelbakelse med apelsin och choklad är en riktigt fin solskenshistoria som får alla att njuta.

  • Tillagningstid 2 tim
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 175-200º

Ingredienser

15 st
Bottnar:
  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg, endast vitan
Fyllning:
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
Glasyr:
  • 125 g mörk blockchoklad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Bottnar

  1. 1

    Värm ugnen. Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig deg. Använd gärna matberedare. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut klickarna lite med mjölad hand så att deblir cirka 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.

Fyllning

  1. 1

    Borsta apelsinen i hett vatten och irv av det guldröda på skalet. Rör ihop rumsvarmt fett, florsocker, vaniljsocker och rivet apelsinskal till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna. Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.

Glasyr

  1. 1

    Smält blockchokladen. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av. Ställ kakorna kallt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Biskvier går bra att frysa.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar