Mer Smak 2 - 2022

Vårkänslor med påskmat och umgänge. Som vi har längtat efter påsk och vårljus! Vi firar med ett stort påskjobb med massor av olika äggrätter, fingermat och tillbehör.

Meningen är inte att du ska jobba ihjäl dig i köket under påsken, välj några av de rätter du tycker verkar godast och skapa din egen kombination. Den kallmarinerade kycklingen, som vi har som huvudrätt på påskbordet, är jättegod och smart för att den går att förbereda, men vill du hellre servera lax på påskbordet finns ett enkelt recept som vi matchar med det godaste vinet till. Och när vi är inne på påsk vill vi tipsa om LUS. Lunch Utan Slut, alltså. Det går ut på att man ses vid lunch och umgås tills man tröttnar helt enkelt.

Sedan tar vi itu med det dåliga samvetet som många har för att de slänger för mycket mat. Hur får man till kombinationen att vilja äta gott men ändå ta hand om det du redan har i kylen?

Läs hela Mer Smak 2 - 2022 här (pdf)

Logga in för att läsa tidigare nummer av Mer Smak.