När du blir medlem i Coop blir du medlem i din lokala konsumentförening. Vilken förening du är medlem i står på ditt Coop-kort. Som medlem kan du vara med och påverka både hur Coop är i dag och hur vi ska se ut i framtiden. Så var med och påverka så att vi blir ännu bättre!

Så här kan du påverka

  1. Gör medvetna val när du handlar
    Du har stor makt när du väljer varor i våra butiker. Genom att göra medvetna val, till exempel genom att handla miljömärkta eller lokalproducerade varor, kan du vara med och påverka vad som säljs i butikerna. Genom åren har många konsumenter påverkat handeln på det här viset.
  2. Tala med butikschefen och medarbetarna i butiken
    Saknar du något i din Coop-butik? Eller är det någonting du inte är nöjd med? Tveka inte att prata med butikschefen eller medarbetarna i butiken. De finns där för dig och tar mer än gärna emot dina synpunkter! Sök på butiksnamnet i sökfältet uppe till höger för att hitta telefonnumret till just din butik.
  3. Anmäl dig till vår digitala medlemspanel 
    (Coop Innovation Labs via Panelista)
    Vi på Coop tror att det är tillsammans med våra kunder och medlemmar som vi kan skapa framtidens bästa kundupplevelse och därför har vi startat Coop Innovation Labs. Det är i korthet en digital panel bestående av utvalda kunder/medlemmar. Där du tillsammans med andra har möjlighet att bidra med dina tankar och får testa nya saker först. Du kan givetvis gå ur panelen när du vill. Låter detta roligt och intressant? Gå med i panelen 
  4. Kontakta ditt ägarombud
    I nästan alla våra butiker finns ett ägarombud. Ägarombudet väljs i ägarombudsvalet där du som är medlem får vara med och rösta. Har du synpunkter till butiken eller föreningen hjälper ägarombudet dig att föra fram dem. Vill du komma i kontakt med ditt ägarombud, hör av dig till din förening så hjälper de dig.
  5. Engagera dig som ägarombud
    Vill du vara länken mellan medlemmarna, din butik och föreningen – då kan du kandidera som ägarombud! Att vara ägarombud är ett både roligt och viktigt uppdrag, där du bland annat får hjälpa till att sprida kunskap om fördelarna med att handla på Coop samt föreningens hjärtefrågor. En annan viktig del av uppdraget är att lyssna på vad medlemmarna tycker och föra frågorna vidare till butikschefen. Du är också med och fattar beslut på föreningsstämman. Kontakta den förening du är medlem i om du vill engagera dig, eller veta mer om hur just de jobbar med ägarombud.
  6. Skriv en motion
    Vill du ta upp ett lite större ärende som du vill ska behandlas på föreningsstämman, då ska det ske via en motion till föreningen. När din motion har kommit in skriver styrelsen ett förslag på beslut. Detta beslut tas sedan upp tillsammans med din motion på föreningsstämman, där även ägarombuden har rösträtt. Vill du veta hur du gör för att lämna in en motion, samt när den ska lämnas in, kontakta din konsumentförening.