Pianotårta

Svängigare tårta får man leta efter! Med bara 4 ingredienser fixar du Vivi Wallins pianodessert som sätter rätt ton på festen.

Pianotårta

ca 8 portioner

Du behöver:

1 rektangulär sockerkaka, färdigköpt eller hembakad 
200 gram färskost
2 dl florsocker
10 smala chokladbitar, t ex Kit Kat

Gör så här:

1. Vispa ihop färskost och florsocker, gärna med elvisp. 

2. Skär av toppen på sockerkakan så att ovansidan blir platt. Den bör vara cirka 3 cm hög.

3. Bred frostingen på kakan. Försök att få ytan så jämn som möjligt.

4. Dela ev chokladbitarna så de är drygt hälften så långa som kakan är bred. 

5. Lägg på chokladbitarna i samma mönster som tangenterna på ett piano (se bild/film).

6. Använd baksidan av en matkniv och skär mellanrum för att skapa tangenterna. 

Receptskapare: Vivi Wallin 
Följ @fixasjalv på Instagram för fler härliga tips och recept!