Prosciutto Di Parma Devodier 30 Mån

Prosciutto Di Parma Devodier 30 Mån

Italiana Food Selections. 1kg.
Jfr-pris 619,00 kr/kg.

61:90 /st

Butikspackad
Garanterad hållbarhet 7 dagar
Dagsfärskt
Tillverkning Råvarans kvalitet, beskaffenhet och hela tillverkningsprocessen från färskt kött till prosciutto crudo (insaltning, vila, tvättning, torkning, långa lagringstider och isterbehandling) är avgörande för det som kan kallas prosciutto devodier. Svinen slaktas vid en vikt om 180 kg och tas enbart från uppfödning s.k. “tunga svin", den enda sort som kan ge korrekt förhållande mellan fett och magert kött. De har smak, doft och alla kännetecken på kött som kan bli en välgjord italiensk delikatess charkuteri. Under tillverkningsprocessen är många moment manuella, vilket gör att Parma Devodier är ett hantverks produkt. Man täcker skinkan helt med grovt salt och låter den sen genomgå en första period om 24 dagar med vila i 1-5 grader och därefter 75 dagar till. Den här perioden är helt naturlig och därför mycket känslig. Prosciutton andas som ett hjärta, absorberar och dunstar bort saltet och går ner i vikt. Efter perioden tvättas skinkan med ljummet vatten, och lagras sedan i en andra period om ytterligare 15 dagar i 15-18 grader vid kontrollerad fuktighet. Därefter går skinkorna vidare till naturliga luftsalonger i 5-6 månader där det finns en temperatur som varierar mellan 15-20 grader. Nu är det dags för ister behandlingen, med ister, rismjöl och svartpeppar på de partier av skinkan som inte täcks av svålen. Prosciutto går ner i källaren i 18-20 grader tills en expert hand anser den vara färdig. Om alla moment stämmer och 18 mån minst har gått och alla kvalitetskontroller är positiva då har man fått en Prosciutto di Parma Devodier, i annat fall har man fått en prosciutto di Parma. För en vanlig Parma gäller 12 månaders lagring. För en industriellt tillverkad skinka utan ursprungsbetäckning räcker det med en total lagringstid om 4 - 8 månader. Hälsa Lagrad prosciutto crudo har det lägsta fettinnehållet av samtliga italienska charkuterivaror. En ny studie av Istituto Nazionale della Nutrizione (Statens livsmedelsinstitut) visar att det är ett mindre fettinnehåll i prosciutton jämfört med tidigare studier och framförallt på en övervägande andel av omättade fettsyror (s.k. "nyttiga" fettsyror som har en positiv inverkan på kolesterolhalten till skillnad från de mättade fettsyrorna). Kolesterolhalten är obetydlig (66 mg per 100 g färskt kött,) och den är rik på ädla proteiner, vitaminer B1 och B2 och lättsmälta mineraler som järn och zink. Förtäring Devodier skall skivas papperstunt och kan avnjutas på många olika sätt: På klassiskt vis med grissini eller nybakat bröd, med årstidens färska frukter (melon, fikon, jordgubbar) med regionala halvmjuka ostar, som Taleggio eller gorgonzola, med några droppar av extra lagrad balsamisk vinäger i fyllningar till pastakuddar, kycklingfilé och liknande rullader med ricotta ost och ruccola. INGREDIENSER: Ingredienser:Griskött från urbenad Parma Devodier och salt.
Övrigt
EAN kod: 2097744800001

Andra tittade också på

Prosciutto Di Norcia 16-18 Mån IGP

Prosciutto Di Norcia 16-18 Mån IGP

Italiana Food Selections 1 kg. Jfr-pris 499,00 kr/.

49:90 /st

Prosciutto Di Parma

Prosciutto Di Parma

Zeta 70 g. Jfr-pris 699,29 kr/kg.

48:95 /st

Salame Sopressa Veneta

299:- /kg

Salame Sopressa Veneta

Italiana Food Selections Jfr-pris 379,00 kr/.

37:90 /st

Salame Chianti Classico
Nyhet

Salame Chianti Classico

Italiana Food Selections Jfr-pris 399,00 kr/.

39:90 /st

Bränneboskinka Skivad

Bränneboskinka Skivad

Coop Handla Hemma Deli 1 kg. Jfr-pris 239,00 kr/kg.

23:90 /st

Prosciutto Crudo

Prosciutto Crudo

Coop 120 g. Jfr-pris 299,58 kr/kg.

35:95 /st

Coppa Veneta

309:- /kg

Coppa Veneta

Italiana Food Selections 1 kg. Jfr-pris 389,00 kr/.

38:90 /st

Serrano Skivad

Serrano Skivad

Coop Handla Hemma Deli 1 kg.

29:90 /st

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies