Paul Svensson

Kocken Paul Svenson är en av Sveriges mest kända kockar, och en eldsjäl som verkligen brinner för hållbarhet i allt han gör.

Foto: Erica Wessman
Paul Svensson har över ett decenniums erfarenheter som kreativ ledare för toppkrogar som Bon Lloc och F12. 2003 representerade han Sverige i Bocuse d’Or (VM för professionella kockar) där han kom femma. 

Paul Svenson är en eldsjäl som verkligen brinner för hållbarhet i allt han gör, och han använder så långt det är möjligt svenska råvaror. Hållbar njutning är Paul Svenssons mission och han inspirerar oss till att tänka utanför boxen genom enkla hållbara tips. 2014 öppnade han Fotografiskas restaurang med ideologin: gastronomi, kärlek och själ - hållbar njutning i alla led.

Just nu är han aktuell med popup-restaurangen Re-taste i samarbete med bl a Coop och Electrolux, där Paul Svensson och hans team fokuserar på matsvinn och att förvandla råvaror som annars hade slängts, till fantastiska måltider.

Paul Svenssonhar har gett ut fyra kokböcker och belönats av Måltidsakademien för sin kokbok Paul grillar. Han är ledamot i Kålrotsakademin och har sedan 2016 ett samarbete med Måltidsservice i Uppsala, där han vägleder arbetet mot målet att 100 procent av den kommunala maten ska vara ekologiskt producerad år 2023.

Läs mer om Paul Svensson på hans hemsida.