Stora Coop Boden - en grönare och fräschare stormarknad

Coop Norrbotten har investerat över 400 miljoner i sitt butiksnät för att skapa butiksupplevelser utöver det vanliga. Under vecka 22 är det invigningsvecka för Stora Coop Boden, som genomgått en totalförvandling under våren.

- Vi ska vinna kampen om kunderna i Boden. Därför har vi investerat 12,5 miljoner på Stora Coop Boden, där vi moderniserat hela byggnaden för att kunna ge våra medlemmar den bästa möjliga stormarknaden, säger Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten.

I förvandlingen ingår också en stor investering i att göra ett så grönt avtryck som möjligt. Därför har stormarknaden fått ny belysning och alla gamla kyldiskar är utbytta. - Sammanlagt räknar vi med att spara cirka 450 000 kwh på årsbasis, trots att vi alltså utökar både antalet belysningsarmaturer och kyldiskar, berättar fastighetschef Eva Pettersson.

Förutom de energibesparande åtgärderna finns det en mängd nyheter som kunder och medlemmar kan dra nytta av. - Nu har vi bredare primärgångar i butiken, nya frukt- och gröntbord, fler snabbkassor och en öppnare Shop Express-zon. Vi har också gjort om caféet. Vi har fått väldigt mycket positiva reaktioner från våra kunder och personalen har varit helt enastående under denna ombyggnation, säger stormarknadschef Jeanette Karlsson.

På grund av pandemin så blir det ingen invigning knutet till ett speciellt datum. - Det känns jättetråkigt att inte kunna slå på stora trumman och ha ett jippo där vi bjuder på tårta och välkomnar alla våra kunder till butiken. Vi kör i stället en invigningsvecka med fina erbjudanden, så att vi kan sprida ut våra besök i butiken, berättar Jeanette Karlsson.

För mer information kontakta: Jeanette Karlsson, stormarknadchef, 072–5445168 Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten, 070-212 68 76 Eva Pettersson, Fastighetschef, 070-303 71 01

Om Coop och Coop Norrbotten Coop är en av Sveriges största dagligvarukedjor som levererar prisvärd, hållbar matglädje och har mer än 800 butiker från Katterjokk i norr till Smygehamn i söder. Totalt omsätter Coop i Sverige 43 miljarder kronor och har över 22 000 medarbetare.

Coop Norrbotten är en av 28 föreningar i landet som ägs av drygt 141 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 42 butiker, ca 740 årsanställda samt en omsättning på ca 2,7 miljarder kronor. Servicekontoret finns på Storheden, Luleå.