Coop Norrbotten vill satsa i Gällivare

Coop Norrbotten vill bygga en ny och modern butik för Gällivareborna. - Vi vill möta våra medlemmars och kunders förväntningar på en modern dagligvaruhandel och ge dem en bra butiksupplevelse, säger Coop Norrbottens vd Peter Fjällborg. Vi vill helt enkelt bli ett ännu bättre Coop för Gällivare.

Idag äger Coop Norrbotten en fastighet i korsningen av Storgatan och Lasarettsgatan, ansökan om bygglov är inlämnad och ligger för behandling hos Gällivare kommun. Coop Norrbotten hoppas att denna moderna butik passar in i kommunens planer för området.

- Vi tror att vi tillsammans kan skapa en modern stadsdel för medborgarna med bra servicefaciliteter och parkeringsmöjligheter, menar Peter Fjällborg. Vi är beredda på att göra en stor investering och bygga en toppmodern butik för att erbjuda våra medlemmar och kunder i Gällivare butiksupplevelser utöver det vanliga. Vi ser fram mot en bra dialog med Gällivare kommun för att komma vidare med våra planer så fort som möjligt.

Coopbutiken som idag är belägen i Norrskensgallerian är i behov av en renovering för att passa de krav som dagens konsumenter har på en butik. Dessutom är parkeringsmöjligheterna inte tillräckliga. 

- Vi tror att denna lokal är mer gynnsam för en annan typ av verksamhet än för dagligvaruhandel, säger Peter Fjällborg.

Coop Norrbotten arbetar med a och d, som är ett arkitektkontor som utmärker sig genom kreativ arkitektur som fungerar. De har tagit fram en skiss på hur butiken i området skulle kunna se ut.  

Lisbeth Nilsson Nirlén är ägarombud på Coop Gällivare och hon är mycket positiv till bygget av en ny butik.

– Det saknas en modern butik nära centrum som har bra parkering och om Topbostäder ska bygga fler bostäder i anslutning till området så blir det perfekt för deras boende att ha så nära till en ny och modern Coopbutik.