Coop För Kiruna - storsatsning på Stora Coop i Kiruna

Coop Norrbotten har investerat över 400 miljoner i sitt butiksnät för att skapa en upplevelse utöver det vanliga. Nästa steg är en stor investering i Stora Coop Kiruna.

- Vi satsar stort i Kiruna och investerar 35 miljoner i stormarknaden för att skapa framtidens stormarknad. Kiruna är en av våra viktigaste marknader och nu tryggar vi framtiden för Stora Coop och stärker handelsområdet för lång tid framåt. Vi tror på Kiruna och stärker vår position genom denna storsatsning, säger Coop Norrbottens vd Peter Fjällborg.

 Satsningen innebär både en fräschare och modernare stormarknad för kunderna, men samtidigt också en stormarknad med ett betydligt mindre klimatavtryck. Fastighetschef Eva Pettersson berättar.

- Vi utökar antalet kylar och frysar och byter ut det befintliga beståndet. Vi investerar också i ny toppmodern ventilation och totalt kommer vi att minska klimatavtrycket med drygt 30 procent.

 - Men det som kunden kommer märka av är en manuell fiskdisk, utökat sortiment av frukt och grönsaker, tillförandet av ett café som kommer att erbjuda saker som kaffe, korv och mjukglass. Vi installerar också fler självutcheckningskassor och utökar utrymmet för posthanteringen. Dessutom kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ”Coop hämta”, där man beställer sin mat via vår e-handel och hämtar i butiken.

 Ombyggnaden börjar med bakomutrymmen och i augusti kommer förändringarna ske i kundytorna. Tillförordnade stormarknadschefen Eva Mikko ser fram emot ombyggnationen.

- Vi är jättestolta över den satsning som görs på Kiruna och på vår stormarknad. Vi ser verkligen fram emot att få påbörja arbetet med att förnya hela butiken. Vi längtar efter att kunna erbjuda våra kunder och medlemmar en fräsch butik med det allra senaste.

 Uppdraget att utveckla det nya Stora Coop Kiruna har gått till Peab.

- Det skall bli riktigt kul att Peab får vara med att utveckla Kirunabornas Stora Coopbutik. Som samhällsbyggare och med en stark lokal närvaro är vi glada få möjligheten att vara en trygg leverantör till Coop Norrbotten och med vårt kunnande leverera Kirunas finaste butik, säger Jan Öberg Projektchef på Peab.

 Bravida levererar installationer i teknikområdena kyla, ventilation och vs.

- Det är riktigt roligt att vi på Bravida får leverera förnyelse av Coops största enhet i Malmfälten och att vi är en del i att boende i Kiruna med omnejd får en till, både modern och miljövänlig Coopbutik. Att Coop vågar investera i en tuff tid för att ligga i framkant både miljö- och energimässigt är något vi är mycket tacksamma för. säger Göran Filppa Bravida Cooling

För ytterligare frågor kontakta:

Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten, 070- 212 68 76
Eva Pettersson, fastighetschef Coop Norrbotten, 070- 303 71 01
Eva Mikko, tf stormarknadschef Stora Coop Kiruna, 072-237 20 19

 Coop Norrbotten är en detaljhandelsdrivande förening ägd av 138 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 38 butiker/stormarknader, ca 700 årsanställda samt en bruttoomsättning på 2,6 miljarder kronor. Huvudkontoret finns på Storheden, Luleå.

www.coopnorrbotten.se