Coop Norrbotten bygger två nya butiker

Coop Norrbottens framgångståg gasar på. Under 2022/2023 öppnar Coop Norrbotten minst två butiker i attraktiva lägen. De två butiker som föreningen har skrivit avtal klart för kommer att byggas i Gällivare och i Kiruna centrum. – Butikerna kommer att ha ett brett sortiment av lokala färskvaror och vi kommer att bygga miljövänliga och hållbara butiker med mycket matglädje, säger Coop Norrbottens vd Peter Fjällborg.

Det ska helt enkelt aldrig vara för långt till en Coop-butik. Med den ambitionen har Coop Norrbotten de senaste åren investerat över 400 miljoner för att skapa en heltäckande och modern butikskedja för sina medlemmar och kunder i Norrbotten. En satsning som krävt en hel del ombyggnationer och hårt arbete för att hitta nya attraktiva butikslägen.

I Gällivare centrum bygger Top bostäder nya lägenheter på Lasarettsgatan 19. Där kommer de boende inte behöva gå långt när handlingslistan är skriven. Bottenvåningen i ett av de nya husen utgörs nämligen av en Coop-butik, som Coop Norrbotten bygger i samarbete med just Top bostäder. Butiken beräknas stå färdig 2023.

– Vi ser verkligen fram emot att få öppna en ny modern butik i Gällivare. Den nya butiken kommer att öppnas på ett attraktivt läge i den nya stadsdelen som växer fram. Vår målsättning är att skapa en mötesplats för lokalinvånarna som inspirerar till matglädje, säger Roger Karlsson, butikschef på Coop Gällivare Centrum.

– Vi på Top bostäder ser med glädje fram emot att få Coop Norrbotten som framtida hyresgäst. Vi skriver ett långsiktigt hyresavtal där vi båda tar steget fullt ut för att utveckla Gällivare som en arktisk småstad i världsklass och samtidigt värnar vi om cityhandeln i Gällivare, säger Top bostäders vd Esa Norojärvi.

I september 2022 öppnar Handelsgatan i Kiruna centrum, en gågata med en tät och ombonad miljö. Ovanpå butikerna i bottenplanet byggs bostäder och kontor som bidrar till stadslivet. Här väljer Coop Norrbotten att bygga en ny och fräsch Coop butik med en yta på ca 1000 kvm tillsammans med Kiruna bostäder. -Vi tror på Kiruna och stärker vår position genom en nyetablering på en toppmodern mötesplats, säger Coop Norrbottens vd Peter Fjällborg.

Amanda Stålnacke, marknadschef på Kirunabostäder, är mycket glad att få Coop Norrbotten som hyresgäst. – Coop butiken blir den första nyetableringen i handelskvarteren och är en viktig nyckelspelare i det nya centrumet som växer fram för att skapa en bra variation av hyresgäster och kundflöden. Vi ser verkligen fram emot att få inviga handelskvarteren tillsammans med Coop och övriga hyresgäster under hösten 2022.

 

För ytterligare frågor kontakta:

Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten, 070-212 68 76

Coop Norrbotten är en detaljhandelsdrivande förening ägd av drygt 140 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 42 butiker, ca 740 årsanställda samt en omsättning på ca 2,7 miljarder kronor. 2020 vann Coop Norrbotten årets hållbarhetspris i Norrbotten vid Luleå Business Awards. Servicekontoret finns på Storheden, Luleå.