Coop Norrbotten spänner musklerna i Piteå

Coop Norrbotten är en stark förening med hög marknadsandel i Norrbotten. Under de senaste åren har Coop Norrbotten investerat 400 miljoner i att utveckla sitt butiksnät. Nu vill vi fortsätta investeringsresan med byggandet av en ny och lättillgänglig butik i Piteå.

- Vi investerar stort i att både förbättra befintligt butiksnät samt att hitta nya butikslägen. Det är en av våra ambitioner att aktivt etablera nya butiker i länets tillväxtkommuner.

Den planerade butiken stärker vår position i Piteå och vi ser mycket fram emot att få välkomna Piteåborna dit, säger vd Peter Fjällborg. Butiken kommer att ligga mittemot kommunhuset och bredvid Strömbackaskolan. Hyresvärd för fastigheten är Wallsténhus. Bygglovsansökan är inlämnad i dagarna och butiken har en planerad öppning våren 2022.

- Vi vill genom satsningen erbjuda en toppmodern butik på cirka 800 kvadratmeter, med generösa öppettider och bra parkeringsmöjligheter. Det ska vara enkelt att handla hos oss, säger fastighetschef Eva Pettersson.

Vi gläder oss mycket åt samarbetet med Coop Norrbotten och att få utveckla det f.d.
”NAB-huset” på Strömnäs. Förutsatt att vi får bygglov är vår avsikt att sätta igång med projektet så snart som möjligt, säger Andreas Wallstén.

 

För mer information kontakta:
Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten, 070-212 68 76
Eva Pettersson, Fastighetschef, 070-303 71 01
Andreas Wallstén, vd Wallsténhus, 070-643 86 87

 

Om Coop Norrbotten
Coop är en av Sveriges största dagligvarukedjor som levererar prisvärd, hållbar matglädje och har mer än 800 butiker från Katterjokk i norr till Smygehamn i söder. Totalt omsätter Coop i Sverige 43 miljarder kronor och har över 22 000 medarbetare.

Coop Norrbotten är en av 30 föreningar i landet som ägs av drygt 141 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 42 butiker, ca 740 årsanställda samt en omsättning på ca 2,7 miljarder kronor. Servicekontoret finns på Storheden, Luleå.