Hallå där...Peter Andersson

Du har nu varit chef för Stora Coop Storheden sen i somras. Men du har en lång bakgrund inom Coop. Berätta!

- Jag började min resa inom Coop när jag var 16 år och det här huset hette OBS! Stormarknad. Jag började jobba extra på kvällar och helger. Sen när vi började bygga Robin Hood i Piteå (Nuvarande Stora Coop Piteå) 1999, så var jag med och byggde det huset och flyttade i samma veva till Piteå.

 - 2001 blev jag butikschef på Konsum i Norrfjärden och där var jag tills den butiken stängdes. Sedan jobbade jag två år med ombyggnationer och byggde bland annat om Coop Munksund, som jag sedan blev vikarierande butikschef för i två års tid. Efter det jobbade jag igen med ombyggnation av våra butiker innan jag hamnade här nere på Coop Bygg, som då hette Coop Forum Hus och Trädgård.

 - Sen var jag en sväng på Coop Bergnäset, innan jag för två år sedan kom hit som säljchef. Det hann jag vara 1,5 år innan jag blev stormarknadschef.

 Har du bara gjort det…?
- Haha! Ja, jag har gjort det mesta kan man säga!

 Vad är den stora skillnaden mellan att vara säljchef och stormarknadschef?
- Att vara stormarknadschef är väldigt likt att vara butikschef. Man måste ha ett bra grepp om helheten. Det som är nytt är att jag har chefer under mig. Så den stora skillnaden är att man måste våga släppa ansvaret till dem, vilket kan vara en utmaning.

 Vad var det som lockade med stormarknadschefsjobbet och vad kände du att du kunde bidra med?
- Det är något som jag strävat efter hela tiden, att få ansvaret för en större och större butik. När jag var butikschef så kände jag att jag verkligen gillade att ha det övergripande ansvaret.
- Det jag kan bidra med är min ledarstil som är att alltid vara rak, ärlig och tydlig. Sen månar jag mycket om gruppen och att det ska vara bra gruppsämja och att alla ska trivas på jobbet.

 Vad har du för vision för butiken?
- Vår vision här är helt enkelt att få bättre lönsamhet. Vi har tappat  omsättning och vi har en hård konkurrent över gatan.

Varför ska man komma och handla i din butik?
- Vi har allt under ett tak. Ett brett sortiment och glad och trevlig personal. Under året påbörjar vi också en ombyggnad som gör att butiken kommer att bli ännu finare.

 Vad gör du när du inte jobbar?
- Jag sysslar med jakt, fiske och så kör jag skoter. Jakten brinner jag för och jag har två jämthundar som jag ska hinna motionera också. Det är något som gör att jag kan koppla av och återhämta mig från arbetet.

Vad är det bästa med att bo och verka i Luleå?
- Luleå är en bra stad med mycket folk. Det kommer hit mycket folk från hela länet året runt. Befolkningen ökar ständigt och målet är att alla nya ska lockas in i vår butik.

 Avslutningsvis: Vad har du på din tallrik ikväll?
- Ikväll… det var en svår fråga. Älgkött är ett stående inslag. Älgkött och potatis. Antingen en stek eller så gör jag skivor av köttet.