Vårtips för rörelse!

Har du vårkänslor? Det har vi! För många av oss har lusten till att vara utomhus och njuta av ljuset infunnit sig. Men vad ska vi nu göra med all vår iver och alla timmar av dagsljus som vi nu har till förfogande? Du gör såklart precis vad du vill med din norrländska tid, men om du känner att det spritter i benen och vill ut i rörelse kan vi passa på att tipsa om några lokala aktiviteter på temat rörelse som kan vara kul att testa på.  

Vi på Coop har för vana att vilja stödja både små och stora föreningar eller evenemang som många gånger uppmanar eller inspirerar till rörelse. Eftersom vi finns till för våra norrländska medlemmar är det viktigt att aktiviteterna vi stöttar finns till för att skapa engagemang och gemenskap här i norr. Vi väljer med omsorg och här kommer tips på några lokala och aktiva upplevelser att testa på nu i vår. 

SKOJ PÅ HOJ, Umeå 
Cykelorientering möter sevärdheter i Umeå stad. Passa på att upptäcka Umeås natur och omgivningar samtidigt som du tar olika kontroller runt om i stan. Skoj På Hoj finns i två olika versioner – den analoga versionen med papperskartor eller en digital variant där du följer kartan och registrerar kontrollerna med din smartphone. Skoj på Hoj arrangeras av Umeå Orienteringsklubb. 
 
Läs mer om hur det funkar! 
https://umeaok.se/naturpasset/ 

HITTA UT/, Skellefteå  
I Skellefteå kan du mellan den 20 maj och den 9 oktober testa på Hittaut, en gratis friskvårdsaktivitet som går ut på att hitta olika checkpoints utplacerade på olika platser i Skellefteå stad. Leta i parker, bostadsområden och skogarna runtom stan. Hittaut är tillgängligt dygnet runt under sommarhalvåret så du kan ge dig ut när det passar dig. Delta själv eller tillsammans med andra. På cykel, i joggingskor eller som promenad.  

Så här går det till!  
https://www.orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/skelleftea/ 

VÅRRUSET 2022 
Sveriges största löparturné för tjejer och kvinnor. Här står rörelseglädjen och gemenskapen i centrum och i år får vi äntligen springa, jogga, promenera eller lufsa tillsammans igen, på riktigt! Välj mellan 2,5 km eller 5 km samt om du vill springa på tid eller så kallat Fun Run (ingen tidtagning). 
 
Läs mer om Vårruset eller anmäl dig här! 
Sundsvall 2/6 – https://varruset.se/lopp/sundsvall-2/ 
Luleå 7/6 – https://varruset.se/lopp/lulea-2/ 
Umeå 8/6 – https://varruset.se/lopp/umea-2/ 
Östersund 9/6 – https://varruset.se/lopp/ostersund-2/ 

Passar inte datumet? 
Anmäl dig till Vårruset Digitalt  – https://varruset.se/lopp/varruset-digitalt/ 
Var du vill och när du vill mellan 2 maj – 9 juni.