Coop Nord öppnar en citybutik i Skellefteå

I ett växande Skellefteå utvecklar Coop Nord sitt populära citykoncept och öppnar Coop City Skellefteå i Vintergatans galleria. En citybutik med stark färskvaruprofil med stor andel ekologiska varor. Coop Nord blir därmed Diös nya hyresgäster i gallerian och inflyttning planeras till januari 2023.

Skellefteå är på stark tillväxt och en stor del av förtätningen sker i de centrala delarna. Därför satsar Coop Nord på att öppna en citybutik med en välfylld deli- och fiskavdelning som även kommer erbjuda både en salladsbar och en varmbuffé. Den totala butiksytan är cirka 1730 kvadratmeter varav 1 000 kvadratmeter säljyta. Coop Nord investerar runt 13 Mkr i butiksinventarier och hållbara lösningar.

  Vi är glada att tillsammans med Diös kunna verka för en levande stadskärna i ett Skellefteå som snabbt växer. Vi är mitt i en hållbar omställning av alla våra butiker och har därför ett stort fokus på teknik och belysning. I den nya butiken i Skellefteå applicerar vi flera av dessa lösningar samtidigt som sortimentet ska möta våra höga hållbarhetskrav, berättar Henrik Skyttberg, vd Coop Nord.

Coop Nord investerar i LED-belysning som drar mindre energi. Även med naturliga köldmedier i vår kyl- och frysanläggning spar vi på energi. Tillsammans med fastighetsägaren Diös satsar vi på värmeåtervinning och tar till vara på värmen som kylanläggningarna alstrar.

  Det är ett stort intresse för den positiva utvecklingen i Skellefteå. Vi är väldigt glada över att nu få meddela att vi tecknat detta viktiga avtal med Coop Nord och ser fram emot att välkomna dem som ny hyresgäst hos oss. Det känns riktigt bra att fortsätta skapa en stark stadskärna med en attraktiv livsmedelsbutik, säger Maria Fjellström, affärschef, Diös Skellefteå.

Coop City Skellefteå kommer få en cafédel inne i butiken med sittyta och möjlighet för medlemmar och kunder att fika under tiden de handlar.

 

Pressmeddelande 220113

Bild: Diös

För mer information kontakta:
Rebecca Göransson, kommunikatör Coop Nord
Telefon: 072 085 51 11
E-post: rebecca.goransson@coopnord.se

Maria Fjellström, affärschef, Diös Skellefteå
Telefon: 010-470 98 80
E-post: maria.fjellstrom@dios.se