Tillagningsinstruktion - Så gott som klart

Tyvärr kan vissa delar av texten på ” Så gott som klart” etiketterna vara svåra att läsa. Här hittar du information om tillagningen.

TILLAGNING:


Köttet ska tillagas i den förslutna stekpåsen. Under tillagningen kommer påsen att fyllas med luft. Mot slutet kommer stekpåsen att öppna sig något.

HEL KYCKLING:

UGN: 210°C (190°C varmluft). TID: ca 55 min.
Kycklingen är färdig vid en innertemperatur på ca 82°C.

FLÄSKKARRÉ:

UGN: 210°C (190°C varmluft). TID: ca 50 min. Köttet är färdigt vid en innertemperatur på minst 70°C.

KYCKLINGBRÖSTFILÉ:

UGN: 210°C (190°C varmluft). TID: ca 20 min. Kycklingen är färdig vid en innertemperatur på minst 70°C

FLÄSKYTTERFILÉ:

UGN: 210°C (190°C varmluft). TID: ca 35 min. Köttet är färdigt vid en innertemperatur på minst 70°C.

KAMBEN:

UGN: 210°C (190°C varmluft). TID: ca 45 min. Köttet är färdigt vid en innertemperatur på ca 82°C.

TILLAGNING:


1. Värm ugnen till 210°C (varmluftsugn 190°C).

2. Lägg stekpåsen med etikettsidan uppåt på en plåt eller
i en ugnssäker form. Eventuellt kan lite vätska läcka ut
så skydda gärna med folie eller bakplåtspapper.

3. Riv bort etiketterna på utsidan av stekpåsen, men gör
i övrigt inga hål eller öppningar.

4. Placera i mitten av ugnen. Tillaga i angiven tid. Eftersom
alla ugnar är olika kan tillagningstiden variera något.

5. Ta ut stekpåsen från ugnen och öppna försiktigt
överdelen med hjälp av en sax. Kontrollera att köttet
är färdigt. Är du osäker använd en stektermometer.
Låt köttet vila i ca 5-10 minuter innan du skivar upp och serverar.

ÖVRIG INFORMATION:


KÄLLSORTERING: Sorteras som plastförpackning.
Har du frågor eller funderingar om våra produkter?
Kontakta oss på 0771-17 17 17 eller www.coop.se
Producerad för Coop Sverige AB, 171 88 Solna av
Svensk Livsmedelsproduktion, Upplands Väsby, Sverige.