Frågor & svar 4 personer 80 kr

Hur har ni tagit fram kostnaden för maträtterna?

Kostnaden för 4 personer beräknas på mängden ingredienser som används i receptet och de priser som gäller i Coops mellanstora butiker (Coop & Coop Konsum) vid publicering. Med reservation för prisändringar därefter och att lokala prisavvikelser kan förekomma. I Coops större butiker (Coop Forum/Stora Coop) kan priserna generellt sett vara ännu lägre än i beräkningarna. Priserna gäller inte i Coop Nära/Lilla Coop.

Men om en kund köper ingredienserna till middagen så blir summan på kvittot väl mer än 80 kronor?

Kostnaden för 4 personer beräknas på den mängd av varje enskild ingrediens som används i receptet. Man kan behöva köpa en större förpackning av ingredienserna än den mängd som används i recepten och då blir varukorgen dyrare än 80 kronor. Då har kunden ingredienser kvar till ytterligare matlagning.

Kan priset för rätterna bli högre eller lägre?

Vi har använt oss av de priser som gäller i Coops mellanstora butiker (Coop & Coop Konsum) vid publicering. Det kan ske prisändringar efter publicering och lokala prisavvikelser kan förekomma. I Coops större butiker (Coop Forum/Stora Coop) kan priserna generellt sett vara ännu lägre än i beräkningarna. Priserna gäller inte i Coop Nära/Lilla Coop.

Är det bara extrapriser ni baserar 80 kr på?

Till största del utgår beräkningarna från ordinariepriser, men även enstaka extrapriser eller kampanjvaror kan förekomma i kalkylen. De priser vi anger är de som gäller i Coops mellanstora butiker (Coop & Coop Konsum) vid publicering. Med reservation för prisändringar därefter och att lokala prisavvikelser kan förekomma. I Coops större butiker (Coop Forum/Stora Coop) kan priserna generellt sett vara ännu lägre än i beräkningarna. Priserna gäller inte i Coop Nära/Lilla Coop

Gäller det här även i Coops nätbutik?

Priserna i Coops nätbutik motsvarar priserna i Stora Coop/Coop Forum och varorna kan därmed bli billigare än de priserna som står i recepten. I nätbutiken tillkommer sedan fraktkostnad på 49 kronor.