Vi har speciella leveranstider för seniorer

På coop.se är det högt tryck och vi vill underlätta för seniorer att handla. Därför finns det leveranstider för gruppen 70 plus.

De specifika leveranstiderna för seniorer finns kan du hitta när du handlar på coop.se. Innan du väljer varor kan du reservera en tid i det övre vänstra hörnet – och där kan du hitta de speciella seniortiderna. 

I den situation vi befinner oss i just nu har Coop ett viktigt ansvar för att se till att alla har tillgång till mat. Det gäller i särskilt stor utsträckning gruppen 70 plus som kanske gärna vill minimera sina besök i våra butiker. 

Särskilda leveranstider 

För att underlätta för seniorer, 70 plus, att få tillgång till matvaror på ett enkelt och säkert sätt har vi alltså särskilda leveranstider för den här gruppen  på coop.se . Leveranstiden är mellan kl 10-20 och är tillgänglig för seniorer så att de kan beställa sina matvaror och få dem levererade hem till dörren. För att minimera risken för smitta kan varorna lämnas utanför kundens dörr och kvittering av leveransen sker digitalt. 

Gäller leveranstiden kl 10-20 på vardagar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Frågor och svar

 • Jag har inte handlat online förut – hur gör jag?

  Pil

  Här kan du läsa om hur det går till: https://www.coop.se/handla/sa-funkar-det

 • Var hittar jag tiderna för 70 plus?

  Pil

  Gå in i butiken online på coop.se. Under den gröna klocksymbolen i överkant hittar och bokar du din leveranstid. Tiderna angiva ”10:00-20:00” är dedikerade för 70 plus. Markera tidsfönstret (10.00-20.00) den dag du vill ha leverans och gå sedan vidare i butiken och gör dina inköp.

 • Hur vet jag om ni levererar till min adress?

  Pil

  Först ut med speciella leveranstider för 70 plus är Stockholm, Göteborg och Malmö där önskemålet är som störst.

 • Det fanns inga tider kvar – hur gör jag då?

  Pil

  Just nu är det väldigt många som beställer mat på coop.se. Vi arbetar kontinuerligt med att skapa ytterligare kapacitet.

 • Hur hanterar ni leveranser under corona?

  Pil

  På Coop följer vi noggrant Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring covid-19 samtidigt som vi följer de branschgemensamma rutiner som satts upp och anpassat vår verksamhet utifrån det. Med anledning av den nuvarande utvecklingen och den oro som en del kan känna har vi gjort flera tillfälliga förändringar. Här finns de samlade: https://www.coop.se/Globala-sidor/covid-19/

 • Vad erbjuder ni seniorer som inte har tillgång till internet eller dator?

  Pil

  Använd gärna Äldrekontakt, där äldre som inte själva kan handla online kan får hjälp. Läs mer här.