Blåskal

Blåskal

Blåskal är ett familjeföretag i Bohuslän som älskar Blåmusslor. Genom att kombinera blåmusslan med de rätta smakkompisarna bidrar Blåskal till nya spännande fonder, buljonger, såser och en jordärtskocksoppa, ekologiska och KRAV-märkta.

Gott för både smaklökar och havet.

Blåmusselodling är en relativt ny företeelse men har en stor potential att bli en ekologiskt hållbar näring framöver. Förutom att Blåmusslor är goda och näringsrika, gör musslor även nytta för miljön. Under sin livstid i havet bidrar de till att hålla vattnet klart då de lever på att filtrera ut alger och växtplankton som annars riskerar att bidra till grumligt vatten och i värsta fall bottendöd på grund av syrebrist. Varje år hamnar cirka 2 500 ton musslor på svenska tallrikar. Med tanke på hur fina musselvatten Sverige har längs med den svenska västkusten, tycker Blåskal att det är alldeles för lite. De vill att alla ska upptäcka blåmusslan och att fler ska välja den framför andra mer utsatta skaldjur. Blåskal har med sina produkter med härliga smaker lyft fram en råvaras kvalitet och värde. Nu vill Blåskal göra blåmusslan folklig. Både för den goda smakens skull men också för havet.

– Blåsmusslor är så himla bra mat. Vi vill visa allt man kan göra med den i köket, att den är en fantastisk smakhöjare. Alla borde upptäcka den! Varför inte plocka in blåmusslan på julbordet?

Magdalena Sivik, Blåskal
Blaskal.se

Webbröstningen är avslutad. Du kan SMS-rösta ända fram till någon timme innan prisutdelningen den 4 september.

För att SMS-rösta:
Skicka BLÅSKAL till 72130 (Kostnaden för ditt sms är enligt ditt avtal med din teleoperatör – samma kostnad som när du sms:ar till en vän.)

Nu bygger vi om

Logga in på figuren uppe till höger för att komma till Mitt Coop och se din personliga information.

Vad mer är nytt?

Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!