Vad gör Coop?

Vad gör Coop?

Att sälja knasiga grönsaker är vår senaste insats för att minska matsvinnet. Men vi gör mycket annat också. Dels i butiken och dels genom en bra dialog med våra leverantörer. Till exempel har vi nyligen sett över våra inköpsrutiner och förbättrat uppföljningen på hur mycket som egentligen säljs.

Vi arbetar också aktivt för att det svinn som trots allt uppstår ska komma till nytta: I Göteborgsområdet samarbetar många av våra butiker med Allwin, ett företag som levererar prima livsmedel och andra varor som inte sålts till ideella organisationer. Under 2014 blev det sammanlagt 64 ton mat som skänktes bort, 130 000 portioner!

I Stockholm har vi liknande välgörenhetssamarbeten där vi skänker mat och förnödenheter till ideella föreningar och behövande. Här kan du se en kort film om hur det går till på Stora Coop i Stuvsta:

Tips:

Hjälp oss gärna att minska matsvinnet redan i butiken genom att välja kort bäst-före på sånt du snart ska använda. Och långt datum bara på sånt du tänkt använda senare!  

Skillnad mellan matsvinn och matavfall

Livsmedel som slängs bort, trots att det hade kunnat undvikas, kallas för matsvinn. När man talar om matavfall räknas även de delar på livsmedlet som inte går att äta in, exempelvis benet i fläskkotletten, äggskal eller plommonkärnor.

Nu bygger vi om

Logga in på figuren uppe till höger för att komma till Mitt Coop och se din personliga information.

Vad mer är nytt?

Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!