Yoghurt- och vaniljparfait med limemarinerade jordgubbar

Bild på Yoghurt- och vaniljparfait med limemarinerade jordgubbar
3 timmar 30 min

Ingredienser

4 portioner
  • 3 ägg, endast gulor
  • 3 msk florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 liter frysta osockrade jordgubbar
  • 1 lime rivet skal och saft
  • 2 msk finhackade myntablad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 3 timmar 30 min

Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden. Blanda försiktigt äggsmeten med grädden och yoghurten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur förna, blanda ner dem i parfaitkrämen.

Pressa limesaften över jordgubbarna och tillsätt det rivna skalet och myntan. Låt bären dra in saften i ca 10 min. Häll parfaitkrämen i en rund skål eller form. Fördela jordgubbarna över och tryck ned den lätt.

Täck och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar (eller häll i glassmaskin och kör i ca 40 minuter till en smidig glass).

Ta ut och tina i rumsvärme i cirka 30 minuter före servering.

Tips

0,5 liter frysta jordgubbar motsvarar 250 g halvtinade. Lossa eventuellt glassen från formen genom att hastigt doppa formen i hett vatten.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (7 stycken)

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!