Yoghurt- och vaniljparfait med limemarinerade jordgubbar
  • Tid 210 min

Yoghurt- och vaniljparfait med limemarinerade jordgubbar

3.62 (8 betyg)

En god efterrätt med spännande kontraster.

  • Tillagningstid 210 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 3 ägg, endast gulor
  • 3 msk florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 1 vaniljstång
  • 0.5 liter frysta osockrade jordgubbar
  • 1 lime rivet skal och saft
  • 2 msk finhackade myntablad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden. Blanda försiktigt äggsmeten med grädden och yoghurten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur förna, blanda ner dem i parfaitkrämen.

  2. 2

    Pressa limesaften över jordgubbarna och tillsätt det rivna skalet och myntan. Låt bären dra in saften i ca 10 min. Häll parfaitkrämen i en rund skål eller form. Fördela jordgubbarna över och tryck ned den lätt.

  3. 3

    Täck och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar (eller häll i glassmaskin och kör i ca 40 minuter till en smidig glass).

  4. 4

    Ta ut och tina i rumsvärme i cirka 30 minuter före servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
0,5 liter frysta jordgubbar motsvarar 250 g halvtinade. Lossa eventuellt glassen från formen genom att hastigt doppa formen i hett vatten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar