Vitkålssoppa
  • Tid 45 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Vitkålssoppa

3.4 (10 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 7
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 750 g vitkål
  • 2 msk smör
  • 1 liter köttbuljong, köttspad eller skinkspad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 tsk kummin
  • 1 msk soja, efter smak
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär kålen i små bitar eller i fina, ej för långa strimlor. Strimla gärna i matberedare. Smält fettet i en gryta. Lägg i och fräs kålen under omrörning tills den slaknar. Kålen kan också, uppdelad i omgångar, brynas i en stekpanna men blir då mer hårdsmält.

  2. 2

    Koka upp spadet eller vatten och buljongtärningar. Blanda i den frästa eller brynta kålen och kryddorna. Koka kålen mjuk under lock, 15-25 minuter. Smaka av soppan med lite soja, som ger både smak och färg.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Linda

    Bra grund, men ett hett tips är att lägga till ingredienser och smaker för att den ska bli god! Jag hade bacon och bönor i, samt svamp-, höns- och köttbuljongtärningar, charlottenlöksfond, grönsaksfond, havregrädde, havrecreme craiche, soya och lime. Mums va gott och så blev den matigare.

  • Sofia

    Jättebra grundrecept. Gör soppan för andra gången idag. Perfekt på fastedag vid 5:2-diet. Enligt vad jag kom fram till, ett grovt överslag, så blir det cirka 75 kcal per portion.

  • gustav

    mkt gott

  • Peter

    Varning inte gott ��

Visa fler