Vitkålssoppa

45 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 750 g vitkål
  • 2 msk smör
  • 1 liter köttbuljong, köttspad eller skinkspad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 tsk kummin
  • 1 msk soja, efter smak
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • 45 minuter

Skär kålen i små bitar eller i fina, ej för långa strimlor. Strimla gärna i matberedare. Smält fettet i en gryta. Lägg i och fräs kålen under omrörning tills den slaknar. Kålen kan också, uppdelad i omgångar, brynas i en stekpanna men blir då mer hårdsmält.

Koka upp spadet eller vatten och buljongtärningar. Blanda i den frästa eller brynta kålen och kryddorna. Koka kålen mjuk under lock, 15-25 minuter. Smaka av soppan med lite soja, som ger både smak och färg.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (2 stycken)

  • Bra grund, men ett hett tips är att lägga till ingredienser och smaker för att den ska bli god! Jag hade bacon och bönor i, samt svamp-, höns- och köttbuljongtärningar, charlottenlöksfond, grönsaksfond, havregrädde, havrecreme craiche, soya och lime. Mums va gott och så blev den matigare.

    av Linda , 15 februari 2015
  • Jättebra grundrecept. Gör soppan för andra gången idag. Perfekt på fastedag vid 5:2-diet. Enligt vad jag kom fram till, ett grovt överslag, så blir det cirka 75 kcal per portion.

    av Sofia, 1 maj 2014
  • mkt gott

    av gustav, 12 januari 2014
  • Varning inte gott ��

    av Peter, 9 januari 2014

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!