Vegetarisk biff à la Lindström
  • Tid 35 min

Vegetarisk biff à la Lindström

3.75 (8 betyg)

Visst kan Biff à la Lindström vara vegetarisk! Gör dem på kidenybönor och servera med potatismos och pressgurka på klassiskt vis.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kidneybönor, på burk, bruttovikt, sköljda
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg
  • 1 dl finhackad inlagd rödbeta
  • 0.5 dl små kapris
  • 1 tsk salt
  • 2 msk neutral olja till stekning
Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
Pressgurka:
  • 0.5 gurka
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Potatismos:Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med enkross eller ballongvisp. Tillsätt smör, mjölk och salt.Rör kraftigt till ett fluffigt mos.

Pressgurka:

  1. 1

    Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Häll vatten,socker och ättika i en bunke och rör tills sockret smält.Lägg ner gurkan i lagen och lägg på något tungt, t ex enskål, låt stå tills servering.

  2. 2

    Lägg bönorna i en bunke och mosa ordentligt med t exen ballongvisp. Blanda med resten av ingrediensernatill en jämn smet. Forma till små biffar. Hetta upp oljai en stekpanna och stek biffarna 2-3 min per sida påmedelvärme. Servera med mos och pressgurka.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Servering

Garnera med persilja och lite extra kapris.
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Monica

    Provade att öka mängden bönor och minska på osten och tillsätta lite spad från rödbetorna. Det blev bra

  • Lars

    Lite torra, men det var nog föra att jag glömde osten, ägget och saltet. %-) Lätt att forma biffarna, med mit moddade recept...

  • Susanne

    Smeten var bra och lätt att forma till biffar men hela rätten var rätt smaklös

  • Elin

    Biff-smeten blev lite lös för oss, men löste det genom att hälla i ugnsform o grädda i ugnen istället. Jättegod rätt!

Visa fler