Valnötssallad med vitkål, aprikos och julöl
  • Tid 510 min

Valnötssallad med vitkål, aprikos och julöl

3.67 (3 betyg)

Öl ger en spännande och fyllig smak och en vacker färg till vinägretten. Perfekt sallad att servera som en liten förrätt. Eller ha ståendes på ett vackert julbord.

  • Tillagningstid 510 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g valnötter, blötlagda i minst 8 timmar
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 1 msk bruna senapsfrön
Vinägrett:
  • 2 dl julöl
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 300 g finstrimlat vitkålshuvud
  • 200 g finstrimlad rotselleri
  • 1 dl finhackade torkade aprikoser
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Skölj de blötlagda valnötterna. Koka senapsfröna 10 minuter i lättsaltat vatten. Sila av och låt svalna. Koka ner julölen tills det är en halv deciliter kvar och blanda med olja, honung och äppelcidervinäger.

  2. 2

    Blanda vitkål, rotselleri, valnötter, aprikoser, senapsfrön och vinägrett. Smaksätt med salt och peppar. Hela rätten kan förberedas dagen innan. Förvara i kylskåp över natten.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar