Ugnsstekt fisk med ingefära och lime
  • Tid 35 min
  • Ugn 150º

Ugnsstekt fisk med ingefära och lime

3.35 (20 betyg)

Hel fisk stekt i ugnen med god sås med smak av citrongräs och chili.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

4 portioner
  • 1.2 kg urtagen hel fisk, t ex seabream, abborre eller kummel
  • 0.5 tsk salt
  • 20 g skivad ingefära
  • 1 strimlad röd chili
  • 1 citrongräs
  • 1 skivad lime
  • 1 msk fisksås
Sås:
  • 1 finstrimlat citrongräs
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 1 finhackad röd chili
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk strösocker
  • 1 lime, saft av
  • 3 msk fisksås
  • 0.5 dl vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 150°. Skölj fisken i kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Snitta skinnet på fisken.

  2. 2

    Salta den in- och utvändigt och fyll magen med ingefära, chili och citrongräs.

  3. 3

    Lägg fisken i en ugnsform och lägg några limeskivor under och på fisken. Droppa på lite fisksås.

  4. 4

    Tillaga fisken mitt i ugnen ca 25 min beroende på storlek på fisk.

Sås

  1. 1

    Blanda alla ingredienserna till såsen och servera den till fisken. Servera gärna med ris och sallad.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sigrid

    Lyckades inte alls med den här spännande fisken trots att jag följde receptet. Själv kunde jag äta det, men övriga i familjen sa att det smakade döden. Undrar om jag gjorde något fel när jag tog ur fisken? Är inte fena på det. Gallblåsan? Eller om det var fisksåsen som inte gick bra ihop med den här fisken. Har ni andra lyckats bra med denna? Använde sea bream som jag köpte helt orensad.