Ugnsrostad rotselleri med glaze, krispig lök och koriander
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Ugnsrostad rotselleri med glaze, krispig lök och koriander

0 (0 betyg)

Den karamelliserade sojaglazen är underbar till rostad rotselleri!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 kg rotselleri
  • 50 g smör, smält
Friterad purjolök
  • 0.5 liter olja till fritering
  • 0.5 purjolök
Glaze
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • röd chili, finhackad
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malden ingefära
  • 1 krm svartpeppar
Till servering
  • färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotsellerin i ca 2 cm tjocka skivor. Halvera skivorna om de är stora. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  2. 2

    Pensla skivorna med smält smör och rosta mitt i ugnen ca 10 min. Vänd och rosta ca 10 min till. Rotsellerin ska bli mjuk men fortfarande ha tuggmotstånd.

Friterad purjolök:

  1. 1

    Hetta upp oljan i en kastrull med höga kanter till ca 160°. Strimla purjolöken, gärna på längden och fritera i omgångar. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Glaze:

  1. 1

    Häll ingredienserna till glazen i en kastrull och koka upp. Låt sjuda tills glazen tjocknar något, ca 8 min.

  2. 2

    Lägg rotsellerin på fat och ringla över glazen. Toppa med den krispiga purjolöken och korianderblad.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar