Ugnsbakade bönor med cream cheese
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Ugnsbakade bönor med cream cheese

3.5 (4 betyg)

Blanda dina grönsaker med olika sorters kokta bönor och rosta i ugn. Det blir en färgglad och mättande måltid tillsammans med ett gott bröd och en färskoströra med pinjenötter.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g stora vita bönor, på burk, bruttovikt
  • 400 g kidneybönor, på burk, bruttovikt
  • 2 paprikor, olika färger
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk flingsalt
Cream cheese-röra:
  • 200 g cream cheese
  • 2 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 60 g pinjenötter, torrostade
  • salt
Till servering:
  • surdegsbröd
Till servering
  • 30 g rucola
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Skölj bönorna och låt rinna av i ett durkslag. Häll dem i en ugnsform. Skär paprikan i mindre bitar och klyfta löken. Vänd ihop alla grönsaker och ringla över olja. Strö över kapris, chiliflakes och salt. Rosta i nedre delen av ugnen ca 25 min.

  2. 2

    Rör ihop färskost med vatten och honung till önskad konsistens. Vänd ner pinjenötterna och smaka av med salt. Servera bönorna med bröd, rucola och färskoströran.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Lägg en kvist körsbärstomater i formen och rosta med i ugnen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar