Tryffeltårta med marshmallows och Daim

Bild på Tryffeltårta med marshmallows och Daim
45 minuter + 2 timmar i kylskåp

Ingredienser

12 bitar
  • 200 g mandel
  • 2 ägg, endast vitorna
  • 1 dl ljus sirap
  • 0,5 dl kakao

Fyllning:

  • 400 g mörk choklad, minst 70% kakaohalt
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mini marshmallows
  • 2 dl hackad daim eller daimpuffar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Erbjudanden i receptet

Ekologisk vispgrädde Medlemspris Ekologisk vispgrädde 10:- /st

Gör så här

  • Ugn: 175º
  • 45 minuter + 2 timmar i kylskåp

Spänn fast bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Mixa mandeln fint i en matberedare. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda mandel, sirap och kakao. Vänd ner äggvitorna.

Häll smeten i formen och grädda cirka 15 minuter. Ta ut och låt botten svalna.

Fyllning

Hacka chokladen till fyllningen fint. Koka upp grädden, dra kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen till en jämn smet. Häll smeten i formen och låt svalna något. Häll på godiset, tryck eventuellt ner det lite grann.

Låt kakan stelna i kylskåp minst 2 timmar. Skär upp den i tunna bitar vid servering.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (26 stycken)

  • rita

    av Måste man ha så mycket mandel? gillar nämligen inte mandel!, 30 augusti 2014
  • @Anna Mandeln kan ersättas med hasselnötter eller valnötter.

    av Britta/webbredaktionen, 14 april 2014
  • Kan man ersätta mandeln med något annat?

    av Anna, 9 april 2014
  • @Maria Det ska vara 0,5 dl kakao.

    av Britta/webbredaktionen, 28 oktober 2013

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!