Tryffeltårta med marshmallows och Daim
  • Tid 45 min + 2 timmar i kylskåp
  • Ugn 175º

Tryffeltårta med marshmallows och Daim

3.35 (26 betyg)

  • Tillagningstid 45 min + 2 timmar i kylskåp
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 bitar
  • 200 g mandel
  • 2 ägg, endast vitorna
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 dl kakao
Fyllning:
  • 400 g mörk choklad, minst 70% kakaohalt
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mini marshmallows
  • 2 dl hackad daim eller daimpuffar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Spänn fast bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  2. 2

    Mixa mandeln fint i en matberedare. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda mandel, sirap och kakao. Vänd ner äggvitorna.

  3. 3

    Häll smeten i formen och grädda cirka 15 minuter. Ta ut och låt botten svalna.

Fyllning

  1. 1

    Hacka chokladen till fyllningen fint. Koka upp grädden, dra kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen till en jämn smet. Häll smeten i formen och låt svalna något. Häll på godiset, tryck eventuellt ner det lite grann.

  2. 2

    Låt kakan stelna i kylskåp minst 2 timmar. Skär upp den i tunna bitar vid servering.

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Måste man ha så mycket mandel? gillar nämligen inte mandel!

    rita

  • Britta/webbredaktionen

    @Anna Mandeln kan ersättas med hasselnötter eller valnötter.

  • Anna

    Kan man ersätta mandeln med något annat?

  • Britta/webbredaktionen

    @Maria Det ska vara 0,5 dl kakao.

Visa fler