Therese Lindgrens världsrekordtårta
  • Ugn 175º

Therese Lindgrens världsrekordtårta

4.5 (10 betyg)

Therese Lindgrens veganska världsrekordtårta. I november 2017 slog Therese och medhjälpare ett fantastiskt världsrekord – kontrollerat och godkänt av Guinness Rekordbok. Nya rekordet för världens största veganska tårta lyder på: 460kg!

  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

  • 30 kg strösocker
  • 2.4 kg vetemjöl
  • 43.08 kg mannagryn
  • 1.2 kg bakpulver
  • 1.2 kg vaniljsocker
  • 60 kg sojayoghurt
  • 24 kg rapsolja
  • 5 flaskor bittermandelarom
Frosting
  • 12 kg mjölkfritt margarin
  • 50.4 kg florsocker
  • 1.2 kg vaniljsocker
  • 6 kg mandeldryck
Mandelkräm
  • 42 kg mandelmassa
  • 6 kg mandeldryck
Topping
  • 18 kg soya vispgrädde
  • 1.2 kg florsocker
  • 0.3 kg vaniljsocker
  • 24 kg jordgubbar
  • citronmeliss
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    6 personer blandar ihop strösocker, vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker i varsin bunke. Rör ner yoghurten, rapsoljan och bittermandelaromen. Upprepa tills ni har 56 st smet-satser. Låt smeten svälla i 15 minuter. Olja och mjöla under tiden 56st bakformar, cirka 53 centimeter långa och 32 centimeter breda. Vispa runt i smeten lite och häll ner den i bakformarna. Grädda kakorna i 175 grader i 45-60 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr. Ta ut och låt svalna helt.

Vaniljfrosting

  1. 1

    Vispa ihop margarinet, florsockret, vaniljsockret och mandelmjölken i en hushållsassistent modell superstor. Vispa tills du har fått en smidigt frosting utan klumpar. Var med fördel två personer.

Mandelkräm

  1. 1

    Mixa ihop mandelmassa och mandelmjölk i en matberedare. Var med fördel tre personer. Vispa grädden fast och fluffig. Söta med vaniljsocker och florsocker. Var med fördel fyra personer.

  2. 2

    Bred vaniljfrosting runt hela tårtan. Skiva hälften av jordgubbarna och tryck fast runt tårtan. Spritsa en kant med frosting runt hela tårtan. Bred ut mandelkrämen överst på tårtan, frostingen kommer förhindra att den flyter ut. Spritsa grädde överst på tårtan. Dekorera med resterande jordgubbar, skurna i mindre bitar. Dekorera citronmeliss.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Alla recept på coop.se är provbakade av Coops Provkök – just detta recept har istället världsrekordhållaren Therese Lindgren och medhjälpare testbakat.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Här hittar du Therese Lindgrens världsrekordtårta i ett mindra format

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar