Thailändska fishcakes
  • Tid 35 min

Thailändska fishcakes

4 (15 betyg)

Fishcakes med ingefära, chili och kokosmjölk toppas med päron och jordnötter, så gott! Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g fryst torsk, tinad
  • 40 g färsk ingefära
  • 1 lime, finrivet skal (saften till servering)
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 ägg
  • 2 tsk maizena
  • 1 tsk salt
  • olja till stekning
Till servering
  • 2.5 dl jasminris
  • 150 g rödkål
  • 1 hårt päron
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 dl salta jordnötter, hackade
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Krama ut överflödig vätska ur fisken och skär den i mindre bitar.

  2. 2

    Riv ingefäran grovt och pressa ur saften. Mixa fisken med ingefärssaften och resten av ingredienserna till en slät smet.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små biffar. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidor.

  4. 4

    Skär kålen i strimlor. Strimla päronet som tändstickor. Skeda upp riset på ett fat, lägg på kålen och fiskkakorna. Toppa med päron, chili och jordnötter. Pressa över limesaft vid servering.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Servering

Byt någon deciliter av vattnet till riset mot kokosmjölk.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Margareta

    Goda fiskkakor med spännande tillbehör. Kommer absolut att laga igen. 35 minuter är väl optimistiskt. Kanske om man är en familj som hjälps åt....

  • Karin

    Skulle vara intressant att få uträknat kalorier på dina rätter, Lotta!

  • Eva

    lagade rätten idag och det hela smakade jätte gott. det tog dock mer än 35 minuter